Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekváros linzertorta

MME MME
3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 12 szelethez:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg őrölt mandula
  • 1 evőkanál rum
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg lekvár (barack, vagy ízlés szerint)
  • vaj a formához
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés

Előkészítés: A tészta hozzávalóit egy csipet sóval simára összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben kb. 1 óra hosszat pihentetjük.

Elkészítés: A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk a tortaformát. A tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, kibéleljük vele a tortaformát úgy, hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen. A tetejére simítjuk a baracklekvárt. A maradék tésztát kinyújtjuk, és kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A lekvár tetejére rácsot fektetünk belőle, majd megkenjük a tojássárgájával. Betesszük a sütőbe, és kb. 45 perc alatt megsütjük. Kivesszük a formából, és kb. 1 óra alatt teljesen kihűtjük.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 378 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss