Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, belekeverjük a porcukrot, a sütőport és a citromhéjat. A tojást is hozzáadjuk, és összegyúrjuk a tésztát. 3 részre osztjuk, az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot.
Az egyik fehér tésztát lisztezett táblán egy 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepsi aljára fektetjük, és megkenjük a lekvár felével. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is azonos méretű lappá, és a lekváros, világos lapra helyezzük. Megkenjük a maradék lekvárral, és a másik fehér tésztát is kinyújtva befedjük a süteményt. Több helyen átszurkáljuk egy villával, hogy ne hólyagosodjon fel.
Előmelegített sütőben 195 °C-on 20 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, bevonju a tetejét a csokimázzal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre