Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Lekváros linzer

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Lekváros linzer

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 157
  • Elküldve: 24

Hozzávalók:

  • kb. 25 darabhoz:
  • 15 dkg lágy \"Vénusz sütőmargarin
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 25 dkg finomliszt
  • fél citrom reszelt héja
  • 10-12 dkg ribizli- vagy málnalekvár
  • 1-1 kisebb és nagyobb, szív alakú kiszúró forma
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A vajat/margarint keverőtálba tesszük, és elektromos habverővel 5 percig, habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd 1 perc múlva a tojássárgáját, és még fél percig keverjük. Egyszerre hozzáadjuk a lisztet, a reszelt citromhéjat, és sima tésztává keverjük (egy kicsit ragacsos lesz, nem baj!). Liszttel megszórt munkalapon cipót formálunk-kerekítünk belőle, majd fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük.
Kibélelünk sütőpapírral 2 sütőlapot (azaz nagy, sütőbe való tepsit). A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (gázsütő 3. fokozat). A tésztát liszttel hintett munkalapon 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. A nagyobbik formával páros számú szíveket (kb. 50 db-ot) szúrunk ki belőle, és a 2 tepsire rakosgatjuk őket. A kisebb szívformával kiszúrjuk tésztaszívek felének a közepét (a tésztadarabkákat ismét összegyúrjuk és kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk, vagy apró szívként harmadik tepsibe tesszük őket és megsütjük). Sorra betesszük a forró sütőbe, és 7-8 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni őket, majd a teljes szívek közepére fél-fél kiskanál lekvárt pöttyintünk-kenünk, és óvatosan a tetejükre illesztjük-nyomkodjuk a lyukasakat. Frissen törékeny a tészta, ezért jól záródó dobozban érdemes 2-3 napig érlelni-puhítani. Tálaláskor tetejüket megszórhatjuk porcukorral.

Megjegyzés:

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 114 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. augusztus 12. (csütörtök) 18:47
    Én is megcsináltam! Fincsi lett, köszi a receptet!
Receptválogatás
Nyári kedvencünk: a lángos
Strandon vagy piacon kihagyhatatlan, de néha otthon is érdemes lángost készíteni! Kefires, joghurtos, burgonyás, káposztás változatban is nagyon finom, akár magában, akár tejföllel, sajttal, fokhagymával. !
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Rizses csirketorta Rizses csirketorta
Joghurtos öntet gyroshoz Joghurtos öntet gyroshoz
Paradicsomos-paprikás csirke szélesmetélttel Paradicsomos-paprikás csirke szélesmetélttel
Töltött padlizsáncsónakok Töltött padlizsáncsónakok
Áfonyaszörp és áfonyalekvár Áfonyaszörp és áfonyalekvár
Vargányás szűzpecsenye fűszeres újburgonyával Vargányás szűzpecsenye fűszeres újburgonyával
Ájult imám fahéjas töltött padlizsánja Ájult imám fahéjas töltött padlizsánja
Korianderes-kókusztejes kukoricaleves Korianderes-kókusztejes kukoricaleves
Kókuszos fagyikehely Kókuszos fagyikehely
Swimming pool koktél II. Swimming pool koktél II.
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117277_sargadinnye-110.jpg Sárgadinnye, az egészséges desszert

Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a…

Napi tipp
A sült csirke univerzális fogás. Ehetjük frissiben, körettel, adhatjuk salátával, friss kenyérrel, de fogyaszthatjuk hidegen salátákban, szendvicsben is. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept