Lekváros linzer

default user icon
2 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg lágy margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 25 dkg finomliszt
  • fél citrom reszelt héja
  • 10-12 dkg ribizli- vagy málnalekvár
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A margarint keverőtálba tesszük, és elektromos habverővel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd 1 perc múlva a tojássárgáját, és még fél percig keverjük. Egyszerre hozzáadjuk a lisztet, a reszelt citromhéjat, és sima tésztává keverjük (egy kicsit ragacsos lesz, nem baj!). Liszttel megszórt munkalapon cipót formálunk-kerekítünk belőle, majd fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük.

    Kibélelünk sütőpapírral 2 sütőlapot (azaz nagy, sütőbe való tepsit). A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (gázsütő 3. fokozat).

    A tésztát liszttel hintett munkalapon 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. Egy nagyobb formával páros számú szíveket (kb. 50 db-ot) szúrunk ki belőle, és a 2 tepsire rakosgatjuk őket. Kisebb szívformával kiszúrjuk tésztaszívek felének a közepét (a tésztadarabkákat ismét összegyúrjuk és kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk, vagy apró szívként harmadik tepsibe tesszük őket és megsütjük). Sorra betesszük a forró sütőbe, és 7-8 percig sütjük.

    A tepsiben hagyjuk kihűlni őket, majd a teljes szívek közepére fél-fél kiskanál lekvárt pöttyintünk-kenünk, és óvatosan a tetejükre illesztjük-nyomkodjuk a lyukasakat.

    Frissen törékeny a tészta, ezért jól záródó dobozban érdemes 2-3 napig érlelni-puhítani. Tálaláskor tetejüket megszórhatjuk porcukorral.

Megjegyzés

Lajos Mari receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gosztonyi Gyöngyi 6 évvel ezelőtt
Én is megcsináltam! Fincsi lett, köszi a receptet!
Kardos Tibor 7 évvel ezelőtt
Megtaláltam, elolvastam, megcsináltam. Jó lett! Egyszerű, könnyű és gyors. Ja és finom! Köszi a receptet.

Hasonló Receptek

Magazin