Elkészítés: A margarint keverőtálba tesszük, és elektromos habverővel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd 1 perc múlva a tojássárgáját, és még fél percig keverjük. Egyszerre hozzáadjuk a lisztet, a reszelt citromhéjat, és sima tésztává keverjük (egy kicsit ragacsos lesz, nem baj!). Liszttel megszórt munkalapon cipót formálunk-kerekítünk belőle, majd fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük.
Kibélelünk sütőpapírral 2 sütőlapot (azaz nagy, sütőbe való tepsit). A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (gázsütő 3. fokozat).
A tésztát liszttel hintett munkalapon 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. Egy nagyobb formával páros számú szíveket (kb. 50 db-ot) szúrunk ki belőle, és a 2 tepsire rakosgatjuk őket. Kisebb szívformával kiszúrjuk tésztaszívek felének a közepét (a tésztadarabkákat ismét összegyúrjuk és kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk, vagy apró szívként harmadik tepsibe tesszük őket és megsütjük). Sorra betesszük a forró sütőbe, és 7-8 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni őket, majd a teljes szívek közepére fél-fél kiskanál lekvárt pöttyintünk-kenünk, és óvatosan a tetejükre illesztjük-nyomkodjuk a lyukasakat.
Frissen törékeny a tészta, ezért jól záródó dobozban érdemes 2-3 napig érlelni-puhítani. Tálaláskor tetejüket megszórhatjuk porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre