Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Lekváros linzer

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Lekváros linzer

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 158
  • Elküldve: 24

Hozzávalók:

  • 15 dkg lágy \"Vénusz sütőmargarin
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 25 dkg finomliszt
  • fél citrom reszelt héja
  • 10-12 dkg ribizli- vagy málnalekvár
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A margarint keverőtálba tesszük, és elektromos habverővel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd 1 perc múlva a tojássárgáját, és még fél percig keverjük. Egyszerre hozzáadjuk a lisztet, a reszelt citromhéjat, és sima tésztává keverjük (egy kicsit ragacsos lesz, nem baj!). Liszttel megszórt munkalapon cipót formálunk-kerekítünk belőle, majd fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük.

Kibélelünk sütőpapírral 2 sütőlapot (azaz nagy, sütőbe való tepsit). A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (gázsütő 3. fokozat).

A tésztát liszttel hintett munkalapon 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. Egy nagyobb formával páros számú szíveket (kb. 50 db-ot) szúrunk ki belőle, és a 2 tepsire rakosgatjuk őket. Kisebb szívformával kiszúrjuk tésztaszívek felének a közepét (a tésztadarabkákat ismét összegyúrjuk és kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk, vagy apró szívként harmadik tepsibe tesszük őket és megsütjük). Sorra betesszük a forró sütőbe, és 7-8 percig sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni őket, majd a teljes szívek közepére fél-fél kiskanál lekvárt pöttyintünk-kenünk, és óvatosan a tetejükre illesztjük-nyomkodjuk a lyukasakat.

Frissen törékeny a tészta, ezért jól záródó dobozban érdemes 2-3 napig érlelni-puhítani. Tálaláskor tetejüket megszórhatjuk porcukorral.

Megjegyzés:

Lajos Mari receptje. A fotót Mirka küldte. Köszönjük!

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. augusztus 12. (csütörtök) 18:47
    Én is megcsináltam! Fincsi lett, köszi a receptet!
Receptválogatás
Tepsiben sült vacsorák
Fogunk egy tepsit, belepakoljuk a sok földi jót, fűszerezzük, majd betoljuk a sütőbe. Tíz perces munkával is lehet kiváló vacsorát készíteni. A sütőtől pedig bemelegszik a konyha, és finom illatok lengik be hamarosan a lakást...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kapris-kapros lazac Kapris-kapros lazac
Kakukkfüves tepsis csirke zöldségekkel Kakukkfüves tepsis csirke zöldségekkel
Almás piskóta II. Almás piskóta II.
Sonkás-ricottás quiche Sonkás-ricottás quiche
Fokhagymás-tejszínes csirkeragu Fokhagymás-tejszínes csirkeragu
Mascarponés-túrós piskóta csokiöntettel Mascarponés-túrós piskóta csokiöntettel
Francia hagymaleves cipóban Francia hagymaleves cipóban
Dukatell bukta (kelt tészta) Dukatell bukta (kelt tészta)
Márványos kevert kuglóf Márványos kevert kuglóf
Rántott csirkemell labda Rántott csirkemell labda
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122957_korte-110.jpg Körte, a varázslatos

A körte - az almához hasonlóan - egész évben beszerezhető, mégis évente csak hat kilót eszünk meg belőle fejenként. Pedig…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122909_babos-egytaletel-110.jpg Tartalmas babos egytálételek

A laktató, melengető ételek időszakában előkerülnek a babbal készülő fogások. A különféle levesek és főfogások közös jellemzője…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept