Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lekváros kelt kifli

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 mk cukor
  • 1 mk só
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • házi baracklekvár
  • A kiflik tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek tej

Elkészítés

    1. Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben, és letakarva felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót, majd a közepébe ütjük a tojássárgáját. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és az olvasztott vajat, végül a maradék tejjel jól kidolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
    2. Ezután könnyedén átgyúrjuk, és 2 cipóra osztjuk. A cipókat 3 mm-es kör alakúra nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk. Az így kapott háromszög felső felébe kemény lekvárt teszünk, és feltekerjük.
    3. A kifliket vajjal vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük őket a tojás és a tej keverékével, és további 20 percig pihentetjük őket. Eztuán 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a kifliket. 

    VILÁGBAJNOK KELT TÉSZTÁK >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A LEKVÁR! 5 ALAPSZABÁLY BEFŐZÉSHEZ >>> 

    ÍGY LESZ AZ EPERLEKVÁR OLYAN, MINT A NAGYIÉ! 9 TIPP BEFŐZÉSHEZ >>> 

Megjegyzés

A tűzhely aljába egy nagyobb, laposabb lábasba vizet tettem, hogy jó gőzös sütőben süljön.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin