Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekváros gyümölcskenyér karamellmázzal

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 10 dkg aszalt gyümölcs keverék
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 kiskanál fahéj
  • pici só
  • 6 púpos evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • Valamint:
  • 6 evőkanál baracklekvár
  • A mázhoz:
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • pici tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kis cukorral és sóval kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral és a puha vajjal pár percig keverem, majd mehet bele a többi hozzávaló.

A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy őzgerincformát kibélelek zsírpapírral. Belekanalazom a masszát, elsimítom a tetejét, majd a lekvárt a közepén végigcsorgatom úgy, hogy egy késsel közben rést nyitok a tésztában, hogy egy kicsit a közepe felé is lecsorogjon.

40-45 percig (tűpróba) sütöm, majd kiborítom, lehúzom a papírt.

A mázhoz a cukrot egy kis edényben a vajjal és a pici tejszínnel világos barnára olvasztom. Rácsorgatom a tésztára, és elkenem rajta.

Ezek is érdekelhetnek

Friss