Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kis cukorral és sóval kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral és a puha vajjal pár percig keverem, majd mehet bele a többi hozzávaló.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy őzgerincformát kibélelek zsírpapírral. Belekanalazom a masszát, elsimítom a tetejét, majd a lekvárt a közepén végigcsorgatom úgy, hogy egy késsel közben rést nyitok a tésztában, hogy egy kicsit a közepe felé is lecsorogjon.
40-45 percig (tűpróba) sütöm, majd kiborítom, lehúzom a papírt.
A mázhoz a cukrot egy kis edényben a vajjal és a pici tejszínnel világos barnára olvasztom. Rácsorgatom a tésztára, és elkenem rajta.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre