Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lekváros gőzgombóc

Hozzávalók

  • 2 dkg élesztő
  • 1,3 dl tej
  • 2,5 dkg cukor
  • 34 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 14 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 2 ek rum
  • 8 dkg szilvalekvár
  • 3 dkg darált mák

Elkészítés

    1.

    Az élesztőt 0,7 dl tejbe morzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és 7 dkg lisztet, majd elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk a keveréket. Hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a megmaradt tejet és lisztet, 1 csipet sót, 8 dkg vajat és a rumot, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Lefedve 20 percig kelesztjük.

    2.

    A tésztát néhány percig dagasztjuk, majd lisztezett felületen 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és 4 darab kört kiszúrunk belőle. A szilvalekvárt elosztjuk rajta, a tésztát a töltelékre hajtjuk, és gombócokat formázunk. Lefedve 20 percig kelesztjük.

    3.

    Kétujjnyi vizet egy nagy lábasban felforralunk, egy vajjal átkent szűrőbetétet beleteszünk, és a gombócokat ráültetjük. Ügyelünk arra, hogy a tészta ne érintkezzen a vízzel. Lefedve, kis lángon 12 percig gőzöljük.

    4.

    A megmaradt vajat felolvasztjuk, és hozzáforgatjuk a mákot. A kifőtt gombócokat szűrőlapáttal kiemeljük, tányérra tesszük, és a forró mákos vajjal meglocsoljuk.

    MÉZES-VAJAS GŐZGOMBÓC>>> 

    OSZTRÁK CSÁSZÁRMORZSA>>> 

    ALPESI SAJTOS TÉSZTA (ÄLPLERMAGRONEN)>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin