Egy tálba tegyük bele az átszitált lisztet, majd adjuk hozzá a cukorral és langyos tejjel elkevert élesztőt. 30 g vajat olvasszunk fel, és a tojássárgájával, valamint egy csipetnyi sóval együtt adjuk hozzá a liszthez.
A tésztát alaposan keverjük össze, és hagyjuk 15-20 percig kelni.
Ha kész, nyújtsuk ki és vágjuk fel kis négyzetekre, melyeket töltsünk meg baracklekvárral. Készítsünk kis golyókat, melyeket további 15-20 percig hagyjunk kelni.
Ekkor csomagoljuk be egy konyharuhába, majd vízgőz fölött főzzük 10-15 percig a golyókat. A maradék vajat olvasszuk föl. A buktákat szórjuk meg kakaóporral, és öntsük le olvasztott vajjal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre