Lekváros-diós süti

Hozzávalók

  • 11,5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 13 dkg liszt
  • csipet só
  • vaníliaaroma
  • 10 dkg dió (darált)
  • lekvár

Elkészítés

    1. A cukrot a vajjal és a vaníliaaromával kikavarjuk, majd a tojássárgáját is beletesszük. A lisztet és a sót hozzáadjuk, kidolgozzuk a tésztát, majd letakarjuk és egy órára hűtőbe tesszük. Lágy lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyen tésztára van szükségünk.
    2. Nagyobb golyókat formálunk a tésztából, a tojásfehérjét felverjük. Beleforgatjuk a tojásfehérjébe, majd a darált dióba mártjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
    3. A közepébe az ujjunkkal lyukat nyomunk és ebbe egy kiskanál lekvárt teszünk. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Nagyon szeretjük a diót és a szilvalekvárt. Ezt az egyszerű sütit a mi családunknak találták ki! Jó szívvel ajánlom a karácsonyi asztalra!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hrabovszky Andrea 7 hónappal ezelőtt
Szia. A süteményt hány napig lehet tárolni? Karácsony előtt szeretném megsütni.

Hasonló Receptek

Magazin