Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lekváros-diós rácsos linzer

1 4.8/5

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (vagy 15 dkg zsír)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg lekvár (ízlés szerint)
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítés

    1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a margarint (vagy zsírt), és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már eléggé morzsalékos, hozzákeverjük a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a fahéjt. Ezután a közepébe mélyedést vájunk, majd beleöntjük az előzőleg kicsit felvert tojást, hozzáadjuk tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
    2. Az összegyúrt tészta harmadát lecsippentjük, majd mindkét tésztát gombóccá formázzuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
    3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hűtőből kivett nagyobb tésztagombócot a tepsi méretére kinyújtjuk (kb. 22x32 cm-es lapra). Ezután a tepsibe helyezzük. A tésztára rákanalazzuk a tölteléket.
    4. A töltelékhez: az ízlés szerinti mennyiségű darált diót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal. A tepsiben lévő tészta tetejét ízlés szerint megkenjük lekvárral, majd rászórjuk a diós-cukros keveréket.
    5. A maradék 1/3 tésztát vékonyra kinyújtjuk, rácsokra felvágjuk, és a diós töltelék tetejét berácsozzuk a felvágott tésztacsíkokkal.
    6. 160 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
    7. Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, és ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

    TÚRÓS-LEKVÁROS RÁCSOS SÜTi >>> 

    MEGGYES-MÉZES RÁCSOs >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Topeborego
Isteni finom lett, biztos megsütöm máskor is! Ilyen omlós, puha linzert még nem ettem... :}

Hasonló Receptek