Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lekváros-diós rácsos linzer

1 4.8/5

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (vagy 15 dkg zsír)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg lekvár (ízlés szerint)
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítés

    1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a margarint (vagy zsírt), és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már eléggé morzsalékos, hozzákeverjük a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a fahéjt. Ezután a közepébe mélyedést vájunk, majd beleöntjük az előzőleg kicsit felvert tojást, hozzáadjuk tejföl t, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
    2. Az összegyúrt tészta harmadát lecsippentjük, majd mindkét tésztát gombóccá formázzuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
    3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hűtőből kivett nagyobb tésztagombócot a tepsi méretére kinyújtjuk (kb. 22x32 cm-es lapra). Ezután a tepsibe helyezzük. A tésztára rákanalazzuk a tölteléket.
    4. A töltelékhez: az ízlés szerinti mennyiségű darált diót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal. A tepsiben lévő tészta tetejét ízlés szerint megkenjük lekvárral, majd rászórjuk a diós-cukros keveréket.
    5. A maradék 1/3 tésztát vékonyra kinyújtjuk, rácsokra felvágjuk, és a diós töltelék tetejét berácsozzuk a felvágott tésztacsíkokkal.
    6. 160 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
    7. Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, és ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

    TÚRÓS-LEKVÁROS RÁCSOS SÜTi >>> 

    MEGGYES-MÉZES RÁCSOs >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Topeborego
Isteni finom lett, biztos megsütöm máskor is! Ilyen omlós, puha linzert még nem ettem... :}

Hasonló Receptek

Magazin