Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lekváros bundás kenyér

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg mascarpone
  • 1-2 tk porcukor
  • 8 szelet kenyér (kissé szikkadt)
  • 4 ek málnalekvár
  • 2 db tojás
  • barna cukor
  • őrölt fahéj
  • 4 ek vaj

Elkészítés

    1. Egy bögrében simára keverjük a mascarponét a porcukorral. Vékonyan megkenünk 4 szelet kenyeret a cukros mascarponéval, a másik 4 szeletet pedig a lekvárral. Összeillesztjük 1-1 mascarponés és lekváros szeletet. Kissé összenyomkodjuk a szélüket.
    2. Habosra keverjük a tojásokat 1-1 csipet barna cukorral és őrölt fahéjjal. A töltött kenyereket óvatosan belemártjuk a felvert tojásba.
    3. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, majd aranyszínűre sütjük rajta a a töltött-bundázott kenyérszeleket. Végül mindegyiket tányérra tesszük, átlósan félbe vágjuk, és azonnal tálalhatjuk. 

    METÉLŐHAGYMÁS TOJÁSKRÉM >>> 

    KAKAÓS CSIGA KELT TÉSZTÁBÓL >>> 

    KLASSZIKUS ZAKUSZKA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin