Részletes receptkereső »
  •  
  •  
  •  
  •  


RECEPT

« vissza

Lekváros bukta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Lekváros bukta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 509
  • Elküldve: 73

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • kevés kristálycukor
  • 20 dkg sűrű szilvalekvár
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db citrom héja

Elkészítés:

Az élesztőt kevés kristálycukorral tejben felfuttatunk. A lisztet összekeverjük a kovásszal, valamint a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, 5 dkg porcukorral, 3 dl langyos tejjel és a reszelt citrom héjával. Miután alaposan összegyúrtuk, tetejét megszórjuk liszttel, egy konyharuhával letakarjuk, és 30-35 percig kelesztjük.

Ezután a tésztát lisztezett deszkára helyezzük, és újra alaposan átgyúrjuk. Kinyújtjuk, téglalap alakúra vagdossuk, majd minden darabot megtöltünk sűrű, kemény lekvárral.

A buktákat kivajazott tepsire helyezzük, tetejüket olvasztott vajjal megkenjük, végül 190 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Coniglio, a fotót Kiskosch küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 6 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 6. vero76
    2012. június 30. (szombat) 09:37
    Nagyon finom a bukta. Már többször megcsináltam és mindig jól sikerült. Nincs vele sok macera, aránylag hamar megvan. Tegnap pont csak két tojás volt itthon, úgy is jó lett. Ajánlani tudom csak mindenkinek.
Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Házi rozsos zsemle Házi rozsos zsemle
Húsvéti göngyölt csirkemell Húsvéti göngyölt csirkemell
Egyszerű tejszínes túrótorta Egyszerű tejszínes túrótorta
Egyszerű burgonyás pogácsa Egyszerű burgonyás pogácsa
Sajtos-diós rétestekercs áfonyamártással Sajtos-diós rétestekercs áfonyamártással
Cukkinisaláta sonkával és tükörtojással Cukkinisaláta sonkával és tükörtojással
Sajtos fánkocskák négysajtos mártással Sajtos fánkocskák négysajtos mártással
Tatár-variációk Tatár-variációk
Tepertős-túrós rétes Tepertős-túrós rétes
Zöldséges-kolbászos lebbencsleves Zöldséges-kolbászos lebbencsleves
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 5 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123974_tesztasalata-110.jpg Frissítő tésztasaláta

A tésztasaláta remek dolog, épp annyira lehet igazi sztár az ünnepi asztalokon, mint társasági összejöveteleken vagy épp egyszerű…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123992_palacsinta-art-110.jpg Palacsinta-cukiságok

Egészen elképesztő cukiságok készülhetnek palacsintatésztából. Csak egy kis kézügyesség és némi gyakorlat kell hozzá!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123984_csigak-110.jpg Tekercsek, csigák, kőttesek

A kelt tésztából készített, édes tölteléket rejtegető csigák és tekercsek reggelire, uzsonnára, desszertnek is tökéletesek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123969_egytaletel-110.jpg Egytálételek dolgos mindennapokra

Ez a félév valahogy nem úgy akar alakulni, ahogy én azt szerettem volna. Azt hittem, mindenre jut majd időm, de nem……

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123983_retek-110.jpg Virágdísz retekből hidegtálra

Húsvétkor csinos hidegtálakat készítünk, feldíszítjük a salátákat és a sonkatekercseket - úgy a legjobb, ha ehető díszeket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123968_fokhagyma-110.jpg Fokhagymapucolás és fokhagymakrém pillanatok alatt

Sokan szeretik a fokhagymát enni - pucolni már sokkal kevésbé. Pedig van gyors módszer a tisztításra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118149_gnocchi-110.jpg Gnocchi, az olasz krumplinudli

Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116162_medvehagyma-110.jpg Itt a medvehagyma!

A végsőkig lecsupaszított piacon végre megjelenik a tavasz első hírnöke: a medvehagyma (allium ursinum). A magyar gasztronómiába…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept