Lekváros bukta

default user icon
6 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • kevés kristálycukor
  • 20 dkg sűrű szilvalekvár
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db citrom héja

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt kevés kristálycukorral tejben felfuttatunk. A lisztet összekeverjük a kovásszal, valamint a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, 5 dkg porcukorral, 3 dl langyos tejjel és a reszelt citrom héjával. Miután alaposan összegyúrtuk, tetejét megszórjuk liszttel, egy konyharuhával letakarjuk, és 30-35 percig kelesztjük.

    Ezután a tésztát lisztezett deszkára helyezzük, és újra alaposan átgyúrjuk. Kinyújtjuk, téglalap alakúra vagdossuk, majd minden darabot megtöltünk sűrű, kemény lekvárral.

    A buktákat kivajazott tepsire helyezzük, tetejüket olvasztott vajjal megkenjük, végül 190 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Nagy Veronika 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom a bukta. Már többször megcsináltam és mindig jól sikerült. Nincs vele sok macera, aránylag hamar megvan. Tegnap pont csak két tojás volt itthon, úgy is jó lett. Ajánlani tudom csak mindenkinek.
jennyke80 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, köszönöm a receptet. (Nekem egy kicsit kevesebb tej is elég volt hozzá.) Egy nagy baj van vele, hogy rögtön elfogy!!!
dipet 6 évvel ezelőtt
Kb egy hónapja csináltam meg először. Ma dupla adagot csináltam. :) Nagyon köszi a receptet.
víztűz 7 évvel ezelőtt
Finom lett! :-)
dr.Tolnai Valéria 7 évvel ezelőtt
Elkészítettem a buktát, aznap este mind elfogyott! Nagyon jó recept! Köszönjük. :))
Kotlarne V Kriszti 8 évvel ezelőtt
Nekem tobb lisztet vett fel a massza. Egyebkent isteni lett, a munkahelyemen is sokszorositani kelett a receptet, annyian elkertek a kostolo utan.

Hasonló Receptek

Magazin