Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Lekváros bukta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Lekváros bukta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 507
  • Elküldve: 73

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • kevés kristálycukor
  • 20 dkg sűrű szilvalekvár
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db citrom héja

Elkészítés:

Az élesztőt kevés kristálycukorral tejben felfuttatunk. A lisztet összekeverjük a kovásszal, valamint a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, 5 dkg porcukorral, 3 dl langyos tejjel és a reszelt citrom héjával. Miután alaposan összegyúrtuk, tetejét megszórjuk liszttel, egy konyharuhával letakarjuk, és 30-35 percig kelesztjük.

Ezután a tésztát lisztezett deszkára helyezzük, és újra alaposan átgyúrjuk. Kinyújtjuk, téglalap alakúra vagdossuk, majd minden darabot megtöltünk sűrű, kemény lekvárral.

A buktákat kivajazott tepsire helyezzük, tetejüket olvasztott vajjal megkenjük, végül 190 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Coniglio, a fotót Kiskosch küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 6 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 6. vero76
    2012. június 30. (szombat) 09:37
    Nagyon finom a bukta. Már többször megcsináltam és mindig jól sikerült. Nincs vele sok macera, aránylag hamar megvan. Tegnap pont csak két tojás volt itthon, úgy is jó lett. Ajánlani tudom csak mindenkinek.
Receptválogatás
Tartalmas téli egytálételek
Télen kell a kalória, és jólesik a meleg is, amíg a finom egytálétel készül... Káposztával, almával, babbal, füstölt hússal... Hmmm...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Ínyenc Dobos-torta Ínyenc Dobos-torta
Zserbó IX. Zserbó IX.
Kacsa-húsleves grízgaluskával Kacsa-húsleves grízgaluskával
Csokis álom muffin Csokis álom muffin
Tokaji mézes-mustáros csirkemell Tokaji mézes-mustáros csirkemell
Sajtos göngyölt csirkemell Sajtos göngyölt csirkemell
Mexikói rizsköret Mexikói rizsköret
Déligyümölcsös koktél vodkával Déligyümölcsös koktél vodkával
Tejszínes-laskás-mustáros sertéslapocka (gluténmentes) Tejszínes-laskás-mustáros sertéslapocka (gluténmentes)
Egyben sült tarja Egyben sült tarja
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 5 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123490_voroscurry-110.jpg Vörös zöldségcurry – nem csak diétázóknak

Az indiai-brit együttműködésben világkarriert befutott curry fantasztikus fogás – nem csupán igen sokféleképp variálható,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117269_egyensuly-teszta-110.jpg Egyensúlytészta, az alapsütemény

Uzsonnák és piknikek megbízható desszertje, kezdő háziasszonyok biztos piskótája, jó süteményalap, ám magában is remek édesség az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123480_rosti-110.jpg A röstiről és más krumplilepényekről

A krumplilepény igazán olcsó és egyszerű étel, reggelire, vacsorára ideális, de még a főfogás mellé kínált körteként is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115918_hurka-110.jpg Hurka kolbásszal

A hurka igen régóta jelen van az egyetemes gasztronómiában. Nem is csoda, hiszen egy olyan ételről van szó, amely segítségével…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123471_zoldseges-110.jpg Zöldségözön januárra

Először is nagyon boldog új évet kívánok Mindenkinek! Remélem, idén is velem tartotok, igyekszem kitenni magamért, és finomabbnál…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123463_zoldturmix-110.jpg Zöld turmix, a vitaminbomba

A téli hónapokban sokszor érezzük úgy, hogy kevés napfényhez, kevés zöldséghez, gyümölcshöz jut a szervezetünk. A napfény…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123448_zellersalata-110.jpg Zellersaláta házi majonézzel, kapribogyóval

A vitaminínséges, téli időszakban is akad szezonális alapanyag, amiből egészséges, finom fogás készülhet. Ilyenek a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119062_tarkedli-110.jpg Talkedli vagy tarkedli, a cseh fánk

Farsang idején kihagyhatatlan a fánk. Lehet szalagos vagy csöröge, sőt a képviselőfánkot is van, aki ekkorra időzíti, de a fánkok…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept