Az élesztőt a tej felével, kevés cukorral és liszttel kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A hozzávalókat a margarin kivételével összegyúrjuk.
A margarint megolvasztva hozzáöntjük a tésztához, és alaposan összegyúrjuk. 15 percig pihentetjük, majd 2-3 percen át finoman ismét átgyúrjuk, majd további 35 percig kelesztjük.
A lisztes deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 28x42 cm nagyságúra és 1 cm vastagra. Ezután kb. 7 centis négyzetekre vágjuk, összesen 24 darabra.
A kenéshez a margarint felolvasztjuk, a tepsit kikenjük vele, majd a tésztalapokra lekvárt teszünk, feltekerjük, és a buktát a folyékony margarinba mártva egymás mellé, szorosan tesszük a tepsibe. (Egy kb. 25x35 cm-es tepsi szükséges hozzá.) Így a tészta csak felfelé nőhet.
Sütés után pihentetjük 15 percig, ezután előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon kb. 25 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre