Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekváros bukta

MME MME
5/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3,5 dl tej
  • 5 ek kristálycukor
  • 25 dkg finomliszt (+ a szóráshoz)
  • 25 dkg rétesliszt
  • 1 mk só
  • 1 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg baracklekvár (sűrű)
  • A kenéshez:
  • 12 dkg margarin

Elkészítés

1.

Az élesztőt a tej felével, kevés cukorral és liszttel kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A hozzávalókat a margarin kivételével összegyúrjuk.

2.

A margarint megolvasztva hozzáöntjük a tésztához, és alaposan összegyúrjuk. 15 percig pihentetjük, majd 2-3 percen át finoman ismét átgyúrjuk, majd további 35 percig kelesztjük.

3.

A lisztes deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 28x42 cm nagyságúra és 1 cm vastagra. Ezután kb. 7 centis négyzetekre vágjuk, összesen 24 darabra.

4.

A kenéshez a margarint felolvasztjuk, a tepsit kikenjük vele, majd a tésztalapokra lekvárt teszünk, feltekerjük, és a buktát a folyékony margarinba mártva egymás mellé, szorosan tesszük a tepsibe. (Egy kb. 25x35 cm-es tepsi szükséges hozzá.) Így a tészta csak felfelé nőhet.

5.

Sütés után pihentetjük 15 percig, ezután előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon kb. 25 percig sütjük. 

Szilvás bukta 

Puha és foszlós túrós bukta 

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss