Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekváros bukta-gombócok

120 perc
bonyolult
átlagos
16 adag
Hozzávalók
  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg rétes liszt
  • 1,3 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2,5 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • A tölteléknek:
  • ízlés szerinti lekvár
  • A hempergetéshez:
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 8-10 dkg darált dió

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit kenyérsütő üstjébe öntjük, majd dagasztó programon megdagasztjuk. Ezután áttesszük egy kilisztezett kelesztőtálba, majd meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát).
  2. A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, majd felvágjuk 7x7 cm-es kockákra (15-16 db lesz). Ezután minden tésztakocka közepére 1-1 kanál lekvárt tegyünk, majd a két szélét behajtva gombócokat formázunk belőle.
  3. A megformázott gombócokat először olvasztott vajba forgatjuk, majd meghemeprgetjük a darált dióba.
  4. Az elkészült gombócokat ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, majd konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten még 15-20 percig kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 25-30 percig (légkeverésnél 150 fokon, 25 percig) sütjük. A sütési idő felénél letakarjuk egy sütőpapírral, nehogy a teteje megégjen. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni.
  6. Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral megszórjuk a buktagombócokat.

BUKTATORTA >>> 

BÉKEBELI LEKVÁROS BUKTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss