Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Legfinomabb sajtos-krumplis pogácsa

6 4/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg krumpli
  • 1 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • kb. 2,5 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 1 tk szerecsendió (őrölt)
  • 10 dkg margarin (vagy vaj)
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • sajt (reszelt)

Elkészítés

    1. A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, langyosra hűtjük.
    2. A liszthez hozzáadjuk a krumplit, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, a szerecsendiót és a cukorral felfuttatott élesztőt. Annyi langyos tejjel gyúrjuk össze, hogy kissé keményebb tésztát kapjunk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
    3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a habosra kevert margarinnal, és feltekerjük mint a bejglit. Két végét középre egymásra hajtjuk, kicsit lenyomkodjuk, és letakarva 20 percig pihentetjük.
    4. Kinyújtjuk kb.1 ujjnyi vastagra, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsiberakjuk. Tetejüket tojással megkenjük, és reszelt sajt otszórunk a tetejükre.
    5. Pihentetjük, ameddig a sütőt 200 fokra előmelegítjük, ezután a pogácsákat kb. 25 perc alatt megsütjük. Langyosan tálalhatjuk.

    SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT POGÁCSa >>> 

    HAJTOGATOTT TÚRÓS POGÁCSA >>>

    HAJTOGATOTT TEPERTŐS POGÁCSA >>>

Megjegyzés

A leesett részeket gömbölyűre formázva süthetjük, nem kell összegyúrni.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zszsolt
Kedves Gabi! Semmi baj nincs a recepteddel! Sőt. Baráti társaság minden tagjának nagyon ízlett. SZERECSENDIÓVAL együtt. Ha vkinek nem jön be, vagy nem sikerül megsütnie ahogy azt kell, szerintem nem így kellene jeleznie. Mint ahogy azt lencsefőzelék tette ("savanyú a szőlő").
lencsefozelek
Kedves Gabi! Megcsináltam a recepted szerint. Sótlan lett, a szerecsendiót meg nem tudom ki mondta, hogy tedd bele, de biztos nem a jóakaród volt. Ráment a fél délutánom. Akartam írni, hogy hova kend a szerecsendiódat, de aztán rájöttem, hogy az én hibám, hogy megtaláltam ezt a receptet, mint ahogy az is, hogy kezdőként nem tudom, hogy a SZERECSENDIÓ (ALÁHÚZVA) NEM POGÁCSÁBA VALÓ!!! Mindenkinek más a szájíze, de hidd el, a többség nem ezt várja a pogácsától. üdv: lf
gaby53
Kedves almasim! Köszönöm szépen a véleményed! :)
almasim
Kedves Gabi! Vasárnap ezt a pogidat sütöttem meg családi szülinapi összejövetelre. Háromszoros mennyiségből, a tészta kétharmad részét véve alapul a medvehagymás pogácsához, összesen 159 db lett és finom. Fogyott rendesen, szokásom szerint kaptak még egy-egy Carte D\'or-os doboznyit a sógornőm, és az egyébként jelenlevő - és fogyasztó - másik két fiamék is, valamint két kedves szomszéd is kapott kóstolót, így másnapra nekünk 4 db maradt. Mindig így járok a pogácsákkal mikor sütöm sok, mikor osztom, akkor kevés. Legközelebb az isteni töpörtyűs pogácsádat fogom ismét megsütni. üdvözlettel: Margó
elena52
Ez nagyon finom pogácsa!
pkdora
Tegnap megsütöttem, de 25 dkg margarin nagyon sok hozzá, zsíros lett, szerintem a fele is elég lett volna.

Hasonló Receptek

Magazin