Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Legényhódító búbos hús

90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6-8 szelet tarja
  • 4 dl húsleves
  • 50 dkg csirkemáj
  • 35 dkg zöldborsó
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg gomba
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • bors
  • majoránna
  • olaj
  • zsír
  • A tetejére:
  • 2-3 dl tejföl
  • 15-20 dkg reszelt sajt
  • 1-2 tojás
  • A körethez:
  • burgonyapüré
  • petrezselymes rizs

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom, majd sózom, borsozom, meghintem egy kis liszttel, és egy jó nagy serpenyőben hirtelen kisütöm, majd kiveszem egy tálra a húsokat.

Amikor mindegyik elkészült, visszateszem a serpenyőbe, felöntöm a húsleves felével, majd lefedem, és puhára párolom, ezután zsírjára sütöm kb. 70 perc alatt.

A raguhoz olaj és zsír keverékén először az apróra vágott hagymát, majd a vékony csíkokra vágott szalonnát pirítom meg. Amíg pirulnak, felvágom a gombát és a májat, és először a májat adom hozzá, amit rózsaszínre sütök, majd a gomba következik. Nem sózom meg, de fűszerezem borssal és majoránnával bőségesen.

Hozzáadom az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, végül a zöldborsót is belekeverem. Pár percig hagyom, hogy saját levében süljön, majd a maradék húslevessel felöntöm, lefedem, és addig párolom, amíg a levét elpárologja.

A sütő nagy tepsijét sütőpapírral kibélelem (csak magamat kímélem vele), erre először a hússzeleteket rakom, erre halmozom a májas-gombás-borsós ragut. A reszelt sajtot összekeverem a nyers tojással és a tejföllel illetve a kevés pecsenyelével, majd mindegyik halomra kanalazok belőle, el is simítom a tetején, azután előmelegített 180 C fokos sütőbe tolom, ahol 15 perc alatt szépen rásül a sajt.

Köretként krumplipürét és petrezselymes rizst kínálok.

Megjegyzés

A raguhoz azért használtam olaj és zsír keverékét, mert a fiúk zsírral szerették volna én meg olajjal, és így mindenkinek a kedvére tettem.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss