Elkészítés: A zsiradékban a szalonnát pirosra pirítom, rádobom a zöldpaprikát és a hagymát, sózom, borsozom, együtt pirítom néhány percig, majd hozzáadom a paradicsomot és a fokhagymát, fedő alatt párolom-pirítom tovább, néha megkevergetve, saját levében.
Amikor kellően összeestek a zöldségek és kissé megpirultak, a tojásokat villával habosra verem pici sóval, körkörös mozdulatokkal egyenletesen ráfolyatom a zöldségekre, kevergetés nélkül lefedve kb. 2-3 percig közepes hőfokon közepesre (kocsonyásra) sütöm.
Tálalásnál vékonyan megszitálom őrölt pirospaprikával, paradicsom és zöldpaprika szeleteket, friss péksüteményt, vagy ízlés szerint kenyeret kínálok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre