Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Legényfogó leves

default user icon
3 3.8/5

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 2 ek olaj
  • 15 dkg leveszöldség
  • 10 dkg gomba
  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg zöldborsó
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 citrom leve
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a hasábokra vágott leveszöldséget és a gombát, átpirítjuk. Beletesszük a kis kockákra vágott csirkehúst és a zöldborsót, felöntjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.
    2. Ha a hús félig megpuhult (kb. 10 perc forralás után), beletesszüka felszeletelt májat. Ha készre főtt, még 5 percig forraljuk, dúsítjuk a tejszínnel és a tejföllel, lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a citromlét. Megsózzuk, lehabozzuk. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. 

    Csirkeleves gazdagon >>> 

    Tárkonyos húsgombócleves egyszerűen >>> 

    TÁPÉI legényfogó leves >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

VivicaThomas
Gratulálok a recepthez! Eddig csak szerettem ezt a levest, most már el is tudom készíteni! :)
vertel2
Nagyon finom! Ma főztem meg. Min. két tányérral kell enni belőle.
Anyapinta
Ez tényleg nagyon finom. Én máj nélkül és a végén kaporral megbolondítva szoktam elkészíteni.

Hasonló Receptek

Magazin