Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk az apró kockákra vágott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra darabolt sárga- és fehérrépát. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, mustárral.
Fedő alatt félig megpároljuk a húst és a zöldségeket, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a babérlevelet is. Felöntjük kb. 1,5 liter alaplével és mindent puhára főzünk.
A tejfölt egy kevés vízzel és a liszttel elkeverjük, majd a forró levesből is adunk hozzá pár kanállal. A forrásban lévő leveshez adjuk a tejfölös habarást, a végén pedig a friss, apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha nem lenne elég pikáns, akkor még egy kis mustárral, esetleg egy kevés citromlével fokozzuk az ízhatást.