Legényfogó leves, ahogy Sylvia készíti

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 db vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 1 ek mustár
  • 2-3 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 1,5 liter húslevesalaplé (kockából is lehet)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • bazsalikom

Elkészítés

    1. Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk az apró kockákra vágott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra darabolt sárga- és fehérrépát. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, mustárral.
    2. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és a zöldségeket, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a babérlevelet is. Felöntjük kb. 1,5 liter alaplével és mindent puhára főzünk.
    3. A tejfölt egy kevés vízzel és a liszttel elkeverjük, majd a forró levesből is adunk hozzá pár kanállal. A forrásban lévő leveshez adjuk a tejfölös habarást, a végén pedig a friss, apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha nem lenne elég pikáns, akkor még egy kis mustárral, esetleg egy kevés citromlével fokozzuk az ízhatást.

Megjegyzés

Ez egy laktató, pikáns leves, amivel nem csak a legényeket lehet megfogni! :)

Malmos Szilvia
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek