Legényfogó leves gombával

3 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 50 dkg csirkemáj
  • 30 dkg gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 5-10 dkg zeller
  • petrezselyemzöld
  • kapor
  • 1 evőkanál szárított aprított zöldség
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A finomra aprított hagymát a zsíron lepirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, és hozzáadjuk a tetszőlegesen felaprított zöldségeket, illetve a kisebb darabokra vágott csirkemájat. Ízesítjük sóval és a szárított zöldségőrleménnyel.

    Mikor minden puhára főtt, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Ízlés szerint ízesítjük kaporral, petrezselyemmel, citromlével. Kiforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Tartalmas, különleges, gyors és finom leves.

Klock Eszter
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

pistuc 5 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon fincsuci, de viszont azonban mindazonáltal legközelebb a hagymával együtt fonnyasztom picit a zőccséget+gombát, ám csakis azért, hogy hamarább megfövésre kerüljenek, s így hamarébb kanalazgathassam.
Klock Eszter 5 évvel ezelőtt
Egészségedre! :)
Mayer Mónika 5 évvel ezelőtt
Érdemes kipróbálni , nagyon finom ! Köszi a receptet, nálunk nagy sikert aratott !

Hasonló Receptek