Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Laktóz- és gluténmentes sajtcsoda, egyenesen Hollandiából!

default user icon
MME
Te kóstoltad már Európa kedvenc sajtmárkáját, a Leerdammer sajtokat? Az eredeti holland nagylyukú finom, enyhén dió ízzel kényezteti a fogyasztókat, mely sem tartósítószert, sem laktózt nem tartalmaz. Sőt, a Leerdammert lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Egy Leerdam városhoz közeli faluban alapított sajtműhelyt 1914-ben Cees Boterkooper, a szomszédos településen pedig Bartian Bars tejipari termékeket forgalmazott. Igaz a két vállalkozás csak 1970-ben talált egymásra, nem sokkal később közösen hívták életre a Leerdammer sajtot a holland gouda és ementáli keresztezésével. Így jött létre a tökéletes, nagylyukú, friss félkeménysajt, mely sem tartósítószert, sem laktózt nem tartalmaz. Sőt, a Leerdammert lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Mind a négy fajta Leerdammer gazdag kalciumban, 10 dkg sajt fedezi a felnőttek számára előírt napi mennyiséget. A light sajt csökkentett zsírtartalommal a diétázóknak kedvez, a Caractére már nevében is jelzi karakteres íz világát, a Delacréme változat pedig a könnyedebb, krémes ízek kedvelőit csábítja el.

A sajt az egyik legfontosabb táplálékunk. Jelentős mértékben tartalmaz életfontosságú anyagokat, mint a fehérjék, zsírok, vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok.

A szeletelt változaton kívül darabolt, tömb és guriga formában érhetők el a Leerdammer sajtok. A Leerdammer termékek hazai forgalmazója a White Lake Kft. 

Egy eredeti Leedamer sajtos quesadilla receptet találsz itt >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss