Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lecsós-virslis tarhonya

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg paradicsom
  • 1 kg paprika
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 30 dkg tarhonya
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek só
  • Piros Arany (lehet csípős is)
  • 4 pár virsli (lehet füstölt is)
  • 1 mk cukor

Elkészítés

    1. A paradicsomot felkockázzuk, a paprikákat vékony karikára vágjuk, a hagymát félbevágjuk, majd hosszában vékonyra felszeleteljük.
    2. Olajon, folyamatos kevergetés mellett elkezdjük pirítani a tarhonyát. Amikor már pici színt kapott, hozzáadjuk a hagymát. 3 percig együtt pirítjuk lassú tűzön. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, ízesítjük a Piros Arannyal. Hozzáadjuk a virslit és a paprikát, majd fedő nélkül, kevergetve forraljuk.
    3. Amikor besűrűsödött, a víz nagy része elpárolgott és beszívta a tészta (kb. 3 perc), beletesszük a paradicsomot is és lefedjük. Lassú tűzön 20-25 perc alatt készre pároljuk. Ha le akarna sülni, 1 dl vízzel felöntjük. Aki édesebben szereti, egy kevés cukorral ízesítheti, mielőtt elzárja alatta a tűzhelyet. 

    RAKOTT TARHONYA 

    BÁCSKAI CSIRKEMÁJ PIRÍTOTT TARHONYÁVAL 

    TEJFÖLÖS CSIRKEPAPRIKÁS TARHONYÁVAL 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin