Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk. A hagymát apróra felkockázzuk.

2. A tofut kockákra vágjuk, és a felforrósított olajban átforgatva kb. 6 percig sütjük, aztán kiemeljük őket az edényből.

3. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, elkeverjük a pirospaprikával, a paradicsommal, valamint egy kevés sóval. Beletesszük a babérlevelet, 20 perc múlva a zöldpaprikát, majd félig lefedve az egészet puhára pároljuk. Beletesszük a korábban megpirított tofukockákat. Utánasózzuk, borsozzuk, a babérlevelet eltávolítjuk, és nem túl mély tálba szedve mihamarabb tálaljuk.

4. A kukoricás rizskörethez a felforrósított vajban 1 percig pirítjuk a rizst. Felöntjük 2 bögre forró vízzel, kissé megsózzuk, mikor elkezd kissé forrni, lefedjük, és puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kukoricát, valamint a finomra vágott petrezselymet, 1-2 percre hideg vízzel kiöblített csészékbe nyomkodjuk, és nagyobb, lapos tálra borítva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss