Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós tarjaszelet tarhonyával

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 nagyobb szelet sovány tarja
  • 15 dkg füstölt csemege szalonna vékony csíkokra vágva
  • 2 közepes vöröshagyma félfőre vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva, aprítva
  • 50-60 dkg bogyiszlói paprika félfőre darabolva (ha nem akarjuk túl csípősre, az ereket kivágjuk)
  • 25-30 dkg paradicsom darabolva
  • őrölt pirospaprika
  • liszt a húshoz
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • csipet cukor
  • A körethez:
  • 40 dkg tarhonya
  • 1 közepes vöröshagyma finomra aprítva
  • őrölt bors
  • kevés ételízesítő
  • 7 dl forró víz
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: Teáskanálnyi olajban a szalonnát kisütöm, a pörcöket kiszedem és félreteszem.

A hússzeleteket kicsit klopfolom, sózom, borssal, szerecsendióval meghintem, lisztben megforgatom, és a szalonna zsírjában oldalanként kb. 2-2 perc alatt enyhén pirosra sütöm, kiveszem a zsiradékból, félreteszem.

Ugyanebben a zsiradékban megpirítom a vöröshagymát, majd a fokhagymát, meghintem kevés pirospaprikával, beleteszem a zöldpaprikát, kicsit sózom, csipet cukorral megszórom, összekeverem, lefedve várok, amíg kicsit a paprika összeesik, majd ráteszem a kisütött szalonnát, a hússzeleteket a tetejére helyezem, és takarékon főzöm szépen lassan a saját levében, amíg a hús megpuhul (kb. 40 perc).

A paradicsomszeleteket a főzés vége felé teszem rá, amivel kb. még 10 percig főzöm. (Ha soknak találjuk a kifőtt zsiradékot, a serpenyő széle mentén evőkanállal kiszedegetjük.)

Amíg a hús puhul, elkészítem a köretet: kevés olajon folytonos keveréssel közepes hőfokon egyenletes pirosra megpirítom a tarhonyát, amikor már szép piros, beledinsztelem a vöröshagymát, felengedem 7 dl forró vízzel, sózom, borsozom, kevés ételízesítőt adok hozzá, fedő alatt takarékon kb. 15 percig főzöm, majd lezárom a tüzet, a saját hevében készre párolódik tálalásig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss