Lecsós szelet

default user icon
3 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • sertéstarja, karaj vagy szűzérme
  • burgonya
  • hagyma
  • üveges lecsó
  • pirosarany

Elkészítés

    Elkészítés: A hússzeleteket mindkét oldalukon vékonyan bekenjük csemege vagy csípős pirosarannyal. Ezután nagyobb jénaiban vagy tepsiben fólia alatt félpuhára pároljuk. A sütőből kivéve a húsra bőségesen hagymát karikázunk, utána egy sor karikára vágott burgonya következik, végül az egészet leöntjük egy üveg lecsóval. Fóliában tovább puhítjuk, majd a végén a fólia nélkül kicsit átsütjük.

Megjegyzés

Mivel a pirosarany elég sós, további sózást nem nagyon igényel. Ízlés szerint tovább fűszerezhető borssal, fokhagymával.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Simonné Török Tímea 7 évvel ezelőtt
Isteni lett!Ugyan nem volt itthon pirosarany így mustárral kentem be a húsokat de így is nagyon finom. A krumplit megfőztem előtte héjában így viszonylag gyorsan kész lett. Köszi a receptet!
10 évvel ezelőtt
Nem én állítottam be az 1 órás elkészülési időt, bocsi. Szerintem legalább másfél óra kell hozzá, függ a hústól és a krumplitól is.
Mátai István 10 évvel ezelőtt
Meg kell hagyni brutális ez a kaja! Egyedül az nem stimmelt, hogy 1 óra alatt elkészül. Lehet, hogy mi nem voltunk elég ügyesek, mert a krumplit előtte kicsit meg kellett volna főzni és akkor nem tartott volna ilyen sokáig, de sebaj. Majd legközelebb. Mindenkinek ajánljuk, mert nekünk nagyon ízlett! Na most már megyek, mert biztos kihűlt már a második adagom. Köszi a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin