Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lecsós szelet rizzsel

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéskaraj (szeletelve)
  • 15 dkg császárszalonna
  • 6 db paprika (cikkekre vágva)
  • 3 db paradicsom (csoma nélkül, cikkezve)
  • 1 db vöröshagyma (nagy)
  • őrölt bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 4-5 ek olaj
  • 1 dl víz

Elkészítés

    1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Legalább fél órán át hagyjuk állni.
    2. A császárszalonnát ízlés szerinti kockákra vágjuk. A hagymát felszeleteljük. A szalonnát egy serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból és félrtesszük. 
    3. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadunk 4 evőkanál olajat, majd a hússzeletek mindkét oldalát kifehéredésig sütjük.  Az edényből kivesszük a húst. Hozzáadjuk az elősütött szalonnát, elkezdjük pirítani a hagymát. Addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Ezután hozzáadjuk a felcikkezett paprikát. Megszórjuk egy kevés sóval és pirospaprikával. Felöntjük 1 dl vízzel, visszatesszük bele a húst, és fedő alatt 10 percig pároljuk.
    4. Amikor a hús alól már majdnem teljesen elfőtt a víz, hozzáöntjük a paradicsomot, majd 5 percig pároljuk. Főzés közben többször megkeverjük, ha kell, öntünk alá 0,5 dl vizet. 10 percig főzzük, ekkor a paprika még roppanós marad. Rizzsel tálaljuk.

    LECSÓS TARJA RIZZSEl >>> 

    LECSÓS CSIRKEMELl >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek