Lecsós szelet rizzsel - Mindmegette Villámverseny

Hozzávalók

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 15 dkg császárszalonna
  • 6 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma (nagy)
  • őrölt bors
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 4-5 evőkanál olaj
  • 1 dl víz

Elkészítés

    1. A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
    2. A császárszalonnát vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A paprikát a paradicsomot, és a vöröshagymát szeleteljük fel.
    3. Egy serpenyőbe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd addig süssük, hogy szép színt kapjon. Ekkor szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
    4. A visszamaradt zsiradékhoz adjunk hozzá két evőkanál olajat, majd süssük a hússzeletek mindkét oldalát kifehéredésig. Ezután tegyük hozzá az elősütött szalonnát, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve a serpenyőt, addig főzzük még a víz majdnem teljesen elfől. (ezalatt a hús félpuhára fől)
    5. Egy másik serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és addig pároljuk még kissé összeesik. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paprikát, és a paradicsomot is. Szórjuk meg egy kevés sóval, forgassuk össze, majd pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.
    6. Amikor a hús alól már majdnem teljesen elfőtt a víz, öntsük hozzá a lecsós alapot, majd pároljuk tovább. Közben ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg a pirospaprikával. (a paprika és a paradicsom főzés közben enged annyi levet amiben készre fől)
    7. Főzés közben többször rázogassuk meg, de ne keverjük, mert összetörnek a zöldségek. Addig főzzük, még a hús teljesen megpuhul, de a paprika roppanós maradjon.
    8. Közben készítsünk a lecsós szelethez ízlés szerinti köretet, majd azzal tálaljuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin