Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom, széleit 3-4 helyen bevagdosom, besózom, pár percig állni hagyom. Ezalatt a füstölt szalonnát felkockázom, a paprikákat és a paradicsomokat felszeletelem, a hagymát apró kockára vágom.
Egy kisebb lábosban fél liter vízzel felteszem főni a leveskockát. A hússzeleteket megszórom egy kis liszttel, majd mindkét oldalát egy serpenyőben a zsiradékon hírtelen fehéredésig sütöm, lecsöpögtetem, és átteszem a közben elkészült húslevesbe, abban párolom tovább, míg megpuhul.
A serpenyőbe dobom a szalonnakockákat, megpirítom, majd mehet rá a felaprított hagyma, amit gyengén sózok, üvegesre párolom, ha szükséges, a húsléből kicsit merek rá. Amikor a hagyma jó, belerakom a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem, lecsót főzök belőle. Ha szükséges, a húsléből egy keveset adok hozzá.
Amikor a hús megpuhult, a léből a szeleteket átpakolom a lecsóba, felöntöm annyi húslével, hogy majdnem ellepje, készre főzöm. Párolt petrezselymes rizzsel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre