Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lecsós sertésszelet egyszerűen

Hozzávalók

  • 7 szelet karaj
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • liszt
  • étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A karajszeleteket megmossuk és egy kicsit kiklopfoljuk, majd mindegyik oldalát, sózzuk, borsozzuk.
    2. A lisztbe beleforgatjuk a hússzeleteket és kevés olajon mindkét oldalát elősütjük.
    3. A kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk a megmaradt olajon, majd rátesszük a már feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ételízesítővel és fűszerpaprikával ízesítjük. Amikor már félig megpuhult a paprika és a paradicsom, akkor ráhelyezzük az elősütött hússzeleteket és felöntjük vízzel (annyira, hogy jól ellepje a hússzeleteket).
    4. Alacsony hőfokon, fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.  Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, tarhonyával, galuskával, de akár kockára vágott burgonyával is.

    13 LECSÓS FOGÁS, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD A SZEZONBAN! >>>

    GÖNGYÖLT, TÖLTÖTT SERTÉSSZELET - 9 TUTI RECEPT! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin