Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós sajtos metélt

MME MME
3.9/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát a szokásos módon lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd lecsöpögtetjük. A tejfölt a reszelt sajttal összekeverjük (egy keveset a díszítéshez félreteszünk), enyhén megborsozzuk, a tésztát beleforgatjuk. Az egészet kikent tűzálló tálba vagy tepsibe terítjük, és forró sütőben pirulásig sütjük. Közben a szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, és a felaprított hagymát üvegesre pároljuk benne. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd a szokásosnál apróbbra vágott zöldpaprikát is, és fedő alatt néhány percig pároljuk. Végül hozzáadjuk az ugyancsak feldarabolt paradicsomot. A zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, és összeforraljuk. Ezt a lecsót a sajtos tésztára halmozzuk, és apróra vágott petrezselyemmel meg egy kevés reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss