Elkészítés: A tésztát a szokásos módon lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd lecsöpögtetjük. A tejfölt a reszelt sajttal összekeverjük (egy keveset a díszítéshez félreteszünk), enyhén megborsozzuk, a tésztát beleforgatjuk. Az egészet kikent tűzálló tálba vagy tepsibe terítjük, és forró sütőben pirulásig sütjük. Közben a szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, és a felaprított hagymát üvegesre pároljuk benne. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd a szokásosnál apróbbra vágott zöldpaprikát is, és fedő alatt néhány percig pároljuk. Végül hozzáadjuk az ugyancsak feldarabolt paradicsomot. A zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, és összeforraljuk. Ezt a lecsót a sajtos tésztára halmozzuk, és apróra vágott petrezselyemmel meg egy kevés reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre