Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lecsós rostélyos

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg hátszín (készíthetjük csirkéből is)
  • 5 dkg zsír
  • 10 dkg császárszalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-2 db zöldpaprika (lehet színes is)
  • 1-2 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A kivert hússzeleteket tetszés szerint fűszerezzük, majd zsiradékon kisütjük, félretesszük.

    Apró kockára vágott császárszalonnából,
    hagymából és paprikából ízlés szerint lecsóalapot készítünk. Megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük a kockából
    készült húslevessel. Kicsit forraljuk, beletesszük a félretett hússzeleteket, és kb. 1 óra alatt lassú tűzön puhára főzzük (levet figyeljük). Közben a maradék paradicsom ot is hozzáadjuk.

    Kevés liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, átforraljuk.

    Köretnek burgonyát, galuskát vagy tésztát adhatunk.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin