Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós-rizses saláta

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

A rizst forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lemossuk, lecsöpögtetjük.

A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk. A lilahagymát, a paradicsomot cikkekre, a paprikákat félkarikára, a zöldhagymát karikára vágjuk.

Egy serpenyőben olivaolajat hevítünk, és megpirítjuk benne a zöldségeket az alábbi sorrendben: a lilahagymával kezdjük, amit 1 percig pirítunk. A paprikával is egy percig pirítjuk. Végül a paradicsomot belekeverjük pirítás nélkül.

A salátaléhez a hozzávalókat összekeverjük, majd ráöntjük a kihűlt zöldségekre. Hozzákeverjük a rizst, pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Salátalevélen tálaljuk.

Megjegyzés

Kitűnő vacsora egy forró nyári napon. Bármilyen grillezett húshoz is kiváló köret. Ha valaki szaftosabban szereti a salátát, akkor dupla mennyiségű salátalét készítsen. - chef8107

Ezek is érdekelhetnek

Friss