Keress receptre vagy hozzávalóra

Lecsós pulykamell tarhonyával

default user icon
3

Hozzávalók

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 50 dkg tarhonya
  • 1,2 kg zöldpaprika
  • 1 db csípős paprika
  • 70 dkg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 ek csípős gulyáskrém
  • 1 mk ételízesítő
  • 1 dl víz
  • olaj

Elkészítés

    1. A húst felkockázzuk, és olajban fehéredésig pirítjuk, majd egy tálba szedjük, és félretesszük.
    2. Az apróra vágott hagymát a visszamaradt olajban megpároljuk, majd beletesszük a felaprított paradicsomot és paprikát, végül az elősütött húst. 1 dl vízben feloldjuk a leveskockát, hozzáadjuk a gulyáskrémet és az ételízesítőt, és a húsra kanalazzuk. Fedő nélkül felforraljuk, majd takarék lángon kb. 1 órát főzzük.
    3. A tarhonyát egy kevés olajon zsemleszínűre pirítjuk, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Megsózzuk, és lassú tűzön néha megkeverve puhára pároljuk.A lecsós pulykamellet a tarhonyával tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

zsgal 2 évvel ezelőtt
De ugye Nanasnani nem egyenízesítéssel - gulyáskrémmel, ketcsuppal és hasonlókkal - készíti ezt az ételt, hanem a különféle fűszerekkel és zöldfűszerekkel, ízlése szerint alkotja meg?
bednem 4 évvel ezelőtt
Max. öntök alá még egy kis vörösbort, ha úgy van kedvem, de ez úgy finom ahogy van!
Nanasnani 4 évvel ezelőtt
Menüben: 2014 02. hét.

Hasonló Receptek

Magazin