A húst felkockázzuk, és olajban fehéredésig pirítjuk, majd egy tálba szedjük, és félretesszük.
Az apróra vágott hagymát a visszamaradt olajban megpároljuk, majd beletesszük a felaprított paradicsomot és paprikát, végül az elősütött húst. 1 dl vízben feloldjuk a leveskockát, hozzáadjuk a gulyáskrémet és az ételízesítőt, és a húsra kanalazzuk. Fedő nélkül felforraljuk, majd takarék lángon kb. 1 órát főzzük.
A tarhonyát egy kevés olajon zsemleszínűre pirítjuk, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Megsózzuk, és lassú tűzön néha megkeverve puhára pároljuk. A lecsós pulykamellet a tarhonyával tálaljuk.
De ugye Nanasnani nem egyenízesítéssel - gulyáskrémmel, ketcsuppal és hasonlókkal - készíti ezt az ételt, hanem a különféle fűszerekkel és zöldfűszerekkel, ízlése szerint alkotja meg?
bednem
Max. öntök alá még egy kis vörösbort, ha úgy van kedvem, de ez úgy finom ahogy van!
Egy apróbb alapterületű szoba vagy otthon berendezése mindig nagyobb kihívás. Néhány alapvető szabály betartásával azonban sokat javíthatunk az összképen, sőt, még tágasabbnak is tűnhet a lakás.
Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal a néhai magyar filmproducer gyűjteményének egyik ikonikus darabjáról.
Hozzászólások