Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós penne tejszínnel

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1.  A lecsós penne elkészítéséhez a paprikákat négyfelé vágjuk, kimagozzuk, a húsukat felcsíkozzuk. A meghámozott hagymát és a bacont felaprítjuk. A pennét forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagolásán megadott utasítás szerint.
  2. Az olajat felforrósítjuk, és aranyszínűre pirítjuk rajta a hagymát és a bacont. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat a paradicsompürével együtt, és további 3 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, nagy lángon 3-5 percig forraljuk, azután lehúzzuk a tűzről, megsózzuk, megborsozzuk.
  3. Végül a raguhoz keverjük a finomra vágott petrezselymet, és összeforgatjuk a leszűrt tésztával. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss