Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lecsós paprikás krumpli

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika (ízlés szerint)
  • 5-6 evőkanál lecsó
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
  • virsli, kolbász, szalonna (tetszés szerint)

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összetörjük.

    Olajon megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a pirospaprikát és az ételízesítőt, a lecsót belekanalazzuk. Ha már a hagyma megpirult, beletesszük a kockára vágott krumplit, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi pont ellepi.

    Ha a krumpli már majdnem megpuhult, belerakhatjuk a felkarikázott virslit, kolbászt vagy szalonnát. Az apróra vágott petrezselymet beleszórjuk, vagy akár a tálalásnál is megszórhatjuk.

Megjegyzés

A lecsós alap igazán különleges ízt ad a paprikás krumplinak. Szalonnazsíron is el lehet készíteni.

AgiJozsa
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Paprika-paradicsom dömping van, így ez is egy remek ötlet a felhasználásra és még finom is!
ST3Wi3
Nagyon finom volt. :)

Hasonló Receptek

Magazin