Elkészítés: A padlizsánt megmosom, végeit levágom. Felkarikázom, besózom, majd 1 órára félreteszem, hogy a sótól levet eresszen és az esetleges keserű íz távozzon. Az 1 óra letelte után leitatom róla a nedvességet, és serpenyőben, kevés olajon elősütöm.
A vöröshagymából, paprikából és paradicsomból lecsót készítek.
Az elősütött padlizsánt tűzálló tálba rakom, ráöntöm a lecsót, és sütőbe rakom. Puhulásig sütöm.
Ha kivettem, rászórom az őrölt borsot, a fokhagymát, összeturmixolom. Ízlés szerint sózom. Hűtőbe rakom, és hagyom 1-2 órát összeérni az ízeket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre