Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lecsós pacal bográcsban

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg pacal megabálva, felcsíkozva
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
  • bors
  • majoránna
  • A lecsóhoz:
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 fej hagyma
  • 50 dkg paprika (lehet tv vagy kaliforniai paprika is)
  • 50 dkg paradicsom
  • bors
  • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A zsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát, rátesszük a felcsíkozott pacalt, meghintjük és elkeverjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel, borral vagy marhahús alaplével, és addig főzzük, amíg a pacal megpuhul. Ha kell, többször pótoljuk a folyadékot.

    A pacalt időnként kóstoljuk, hogy hogyan puhul, mert minden pacal más.

    Amíg a pacal fő, elkészítjük a lecsót. A szalonnát kockára, a megtisztított zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk.

    Ha kész a pacal, tálba merjük, majd a bográcsba dobjuk a szalonnát, kiolvasztjuk, hozzáadjuk a a felaprított zöldségeket, átforgatjuk, fűszerezzük, majd hozzáöntjük a pacalt, és készre főzzük.

    Dúsíthatjuk a pacalt még sertéskörömmel vagy babbal (ezt 24 órára áztassuk be a főzés előtt), ezeket a pacallal együtt főzzük. Ínyencek a végén akár parmezánnal is megszórhatják a tetejét.

    Tálalhatjuk friss kenyérrel, főtt krumplival, de akár tarhonyával is.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további érdekességeket és fotókat a recepttel kapcsolatosan itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin