Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós nokedli

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg paradicsom
  • 1 kg paprika
  • 1/2 kg vöröshagyma
  • 30 dkg kolozsvári vagy füstölt csemege szalonna (lehet fele-fele is)
  • 1 evőkanál étolaj
  • 4 teáskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • A nokedlihez:
  • 50 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A meghámozott paradicsomot apró kockákra, a paprikát vékony karikára, a hagymát félbevágjuk, majd hosszában felszeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk.

Közben a nokedlinek felrakjuk a vizet forrni.

A szalonnát saját zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. A paradicsomot és a paprikát hozzáadjuk a hagymás szalonnához. A só és a cukor hozzáadásával fűszerezzük, fedő alatt 25-30 percig főzzük, míg a paprika kellőképpen megpuhul (a lecsó titka, hogy nem teszünk hozzá vizet, ettől lesz sűrű a szaftja).

Ezután a nokedlitésztát készítjük el, melyhez a lisztet a tojással és a sóval, valamint annyi vízzel összekeverjük, hogy könnyen kavarható legyen. Sós, lobogó vízbe szaggatjuk, amint megfőtt a tészta, a víz felszínére feljön (1-2 perc), leszűrjük és lecsepegtetjük.

Tálaláskor a forró nokedlit összekeverjük a kész lecsóval.

Megjegyzés

Én szalonna nélkül is szoktam készíteni, akkor olajon szoktam megpirítani a hagymát, és ugyanúgy folytatom, mintha szalonnával készíteném el. - Kiscsimpi

Ezek is érdekelhetnek

Friss