Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lecsós marharostélyos

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg rostélyos, csonttal együtt
  • 8 dkg zsír
  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • csipet köménymag
  • majoránna
  • 1 kanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom

Elkészítés

    Elkészítés: A megsózott és meglisztezett rostélyosokat zsírban hirtelen kisütjük, és egy lábasba rakjuk.

    A zsírjában világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, belerakjuk a pirospaprikát, a paradicsom pürét, az összezúzott fokhagymát, a köménymagot és a majoránnát. Az egészet elkeverjük, felöntjük egy kevés vízzel, felforraljuk, és a rostélyosokra öntjük. Rövid lében, fedő alatt pároljuk.

    A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, egy lábasban világosra pirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsom ot, megsózzuk, fedő alatt pároljuk.

    Végül a félig puha húsokra öntjük, és együtt készre pároljuk.

    Sós vízben főtt burgonyát vagy tarhonya köretet adunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin