Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós karajszelet párolt rizzsel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A szalonnát felkockázom és egy mélyebb teflon lábasban zsíron kisütöm, a pörcöket kiszedem. A kicsit klopfolt, sózott, borsozott hússzeletek egyenként, mindkét oldalán átsütöm a visszamaradt zsírban, majd az összeset a lábosba teszem.

Rárakom sorban a szeletelt hagymát, paprikákat és paradicsomot. Megsózom, teszek rá pirospaprikát, egy kevés cukrot (mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor), visszateszem a szalonnapörcöket, lefedem és együtt párolom az egészet, kb. 1 órán át, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.

A rizst a szokásos módom megpárolom, ráteszem a hússzeletet és körbelocsolom a lecsóval.

Megjegyzés

Nagyon finom, magyaros étel és ráadásul hamar kész van. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss