Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lecsós karaj krumplival sütve - Mindmegette Villámverseny

Hozzávalók

  • 4 szelet karaj
  • 2 fej hagyma
  • 1/2 kg krumpli (tisztítva mérve)
  • 3 szelet húsos szalonna
  • bors
  • kevés zsír a sütéshez
  • Lecsóhoz:
  • 1 tv paprika
  • 1 erős paprika
  • 1 fej hagyma
  • 2 paradicsom
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 5 dkg húsos szalonna
  • pirospaprika
  • cukor
  • 1 ek. zsír

Elkészítés

    1. A krumplit felkarikázom és sós vízben félkeményre főzöm, leszűröm.
    2. A karajszeleteket kicsit klopfolom, sózom, borsozom, majd kevés zsíron mindkét oldalát 3-3 percig sütöm.
    3. A lecsóhoz, a zsíron megpirítom a felkockázott szalonnát, majd kiszedem a pörcöt. Beleteszem a szeletelt hagymát, picit megsózom, párolom. Hozzáteszem a karikára vágott kolbászt, azzal is sütöm kicsit, visszateszem a szalonnapörcöket, majd jönnek a szeletelt paprikák. Ekkor ismét sózom picit, hogy a paprika is puhuljon, végül hozzáadom a feldarabolt paradicsom ot. Ekkor kerül bele a pirospaprika és egy kis cukor, aztán készre főzöm.
    4. Egy hőálló tálba szedek a hús sütőzsírjából ráhalmozom a krumpli felét, megsózom, rárakom az egyik szeletekre vágott hagymát. Erre kerülnek a karajszeletek, majd a másik fej szeletelt hagyma. Ezután ráhalmozom a húsokra a kész lecsót, befedem a krumpli másik felével. A krumplikat is meglocsolom kevés pecsenyezsírral, a tetejükre rakom a húsos szalonnaszeleteket, amiket bevagdosok.
    5. Közepes hőmérsékleten sütöm, amíg a szalonna ropogósra sül(félidőben megfordítom) és a krumpli is aranysárga lesz.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin