Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós karaj krumplival sütve

75 perc
bonyolult
költséges
2 adag

Elkészítés

  1. A krumplit felkarikázzuk és sós vízben félkeményre főzzük, leszűrjük.
  2. A karajszeleteket kicsit klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsíron mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
  3. A lecsóhoz, a zsíron megpirítjuk a felkockázott szalonnát, majd kiszedjük a pörcöt. Beletesszük a szeletelt hagymát, picit megsózzuk, pároljuk.
  4. Hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, azzal is sütjük kicsit, visszatesszük a szalonnapörcöket, majd belerakjuk a szeletelt paprikákat. Ekkor ismét sózzuk picit, hogy a paprika is puhuljon, végül hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot.
  5. Ekkor kerül bele a pirospaprika és egy kis cukor, aztán készre főzzük.
  6. Egy hőálló tálba szedünk a hús sütőzsírjából ráhalmozzuk a krumpli felét, megsózzuk, rárakjuk az egyik szeletekre vágott hagymát.
  7. Erre kerülnek a karajszeletek, majd a másik fej szeletelt hagyma. Ezután ráhalmozzuk a húsokra a kész lecsót, befedjük a krumpli másik felével.
  8. A krumplikat is meglocsoljuk kevés pecsenyezsírral, a tetejükre rakjuk a húsos szalonnaszeleteket, amiket bevagdosunk.
  9. Közepes hőmérsékleten sütjük, amíg a szalonna ropogósra sül (félidőben megfordítjuk) és a krumpli is aranysárga lesz. 

Ezek is érdekelhetnek