Elkészítés: A gombát és a szalonnát szeletelem, a hagymákat finomra aprítom, a kolbászt karikázom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.
A szalonna zsírját kisütöm, benne üvegesre pirítom a hagymát, a fokhagymát is megfuttatom benne. Megszórom pirospaprikával, rádobom a paprikát és a paradicsomot, rövid ideig együtt párolom, majd a gombát is ráteszem. Sózom, borsozom, chilivel, kakukkfűvel fűszerezem, közepes hőfokon párolom, amíg a gomba összeesik és nagyja levét elfővi. Közben hozzáadom a kolbászt is.
A tejfölt kikeverem a liszttel, hozzáadom a raguhoz, és lassan összeforralom. A végén adom hozzá a friss petrezselymet, de azzal már nem főzöm.
A tésztához felhevítem az olajat, a tésztát folytonos keveréssel enyhe pirosodásig pirítom, majd felöntöm a forró vízzel. Sózom, fedő alatt lassan puhára főzöm, közben egyszer-kétszer átkeverem, hogy egyenletesen puhuljon meg.
A tészta mellé kanalazom a gombás ragut és tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre