Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós csirkecomb rizspaplan alatt sütve

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, sóval, színes borssal fűszerezzük, sütésig hűtőben tároljuk.

A rizst a húslevesben feltesszük főni, hozzáadunk 1 kisebb fej tisztított vöröshagymát, és amíg a rizs elkészül, elkészítjük a lecsót.

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, serpenyőben zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát.

Egy tepsi aljában vékony rétegben elsimítjuk a lecsóalap felét, ráhelyezzük a csirkecombokat, a tetejére pedig a lecsóalap másik felét tesszük. Az egészet betakarjuk a főtt rizzsel, majd meglocsoljuk a kikevert tejföllel. 160 Celsius-fokos sütőben 60–80 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss