Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lecsóleves

Hozzávalók

  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 db padlizsán
  • 6 db bébicukkini
  • 7,5 dl zöldségleves-alaplé
  • bors
  • 2 ek cukor
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 2 db kápiapaprika vagy piros kaliforniai paprika
  • 1/2 db citrom kifacsart leve
  • A tálaláshoz:
  • krémsajt
  • reszelt parmezán sajt
  • pirítós
  • bazsalikomos pesto

Elkészítés

    1. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és pirítsuk meg benne a megmosott koktélparadicsomokat a megtisztított, felkockázott padlizsánn al és felkarikázott cukkinivel  együtt.
    2. Adjuk hozzá a paradicsompürét és az alaplét, forraljuk fel, és főzzük további kb. 20 percig. Ízesítsük sóval, borssal meg a cukorral, és adjuk hozzá a bazsalikomot is.
    3. A paprikákat mossuk meg, vágjuk félbe, távolítsuk el a magházukat, és forró grillen süssük meg őket. Hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a héjukat, és vágjuk darabokra a sült paprikahúst. Adjuk ezt is a leveshez a citromlével együtt, újra forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről.
    4. Merjük a levest tányérokba, gazdagítsuk egy-egy kanálnyi krémsajttal, és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Kínáljunk hozzá bazsalikomos pestóval megkent pirítósokat.

      5 VERHETETLEN LECSÓRECEPT A NAGYVILÁGBÓL >>> 

      13 KÜLÖNLEGES RECEPT, HOGY A LECSÓ MÉG IZGALMASABB LEGYEN! >>> 

Megjegyzés

A fenti recept az Ínyenc magazin legfrissebb, őszi számában található - keresd az újságárusoknál!

MME
A ratatouille padlizsánból, cukkiniből és paradicsomból készülő francia egytálétel, amelyet mi, magyarok mediterrán lecsónak is nevezünk. Egy változatában a vékonyra szeletelt zöldségeket körkörösen elrendezik egy kerek tálban, majd leöntik paradicsommártással, végül pedig friss zöldfűszerekkel megszórva megsütik. Ez az étel inspirálta ezt a levest. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin