Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Lecsókrémes hamburger

default user icon

Hozzávalók

  • A bucikhoz:
  • 15 dkg burgonya
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 tk só
  • 4 ek sűrű tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 2 ek szezámmag
  • A lecsókrémhez:
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg t. v. paprika
  • 8 dkg paradicsompüré
  • bors
  • A húspogácsához:
  • 80 dkg darált sertéshús (kétszer darált)
  • olaj (a sütéshez)
  • bors
  • A tálaláshoz:
  • salátalevelek
  • uborkakarikák
  • lilahagyma-karikák

Elkészítés

    1. A meghámozott, felkockázott burgonyát puhára főzzük kb. 3 dl vízben. Félreteszünk 1,5 dl főzővizet, majd leszűrjük a krumplit, burgonyanyomóval krémesretörjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
    2. A lisztetösszekeverjük az instant élesztővel, a sóval, a tejföl lel és a tejjel, majd hozzáadjuk a burgonyát. Alaposanösszedolgozzuk az egészet, azután apránként hozzáöntjük a félretett főzővizet, és sima, rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
    3. Ezutánátgyúrjuk a tésztát, 14 egyenlő részre osztjuk, és mindből gombócot formázunk. A bucikat sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük, és letakarva további 30 percig kelesztjük. Végül megkenjük a zsemlék tetejét az egy kevés vízzel elhabart tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
    4. A lecsókrémhez a felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd rádobjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Ráreszeljük a megtisztított fokhagymát,hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, a megmosott, felkarikázott paprikát, a paradicsompürét, továbbá egy kevés sót és borsot. Közepes lángon, kevergetve addigfőzzük, amíg a gyümölcs és a zöldségek megpuhulnak. Ha szükséges, közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Ezután nagy lángon sűrűreforraljuk a ragut, azután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. Végül botmixerrel krémesretörjük.
    5. A darált húsból 14 db lapos pogácsátformázunk, és alufóliába csomagolva fagyasztóba tesszük 15 percre. Ezután felforrósítunk egy kevés olajat, és forgatva aranyszínűre sütjük rajta a húspogácsák mindkét oldalát. Közben megsózzuk és megborsozzuk mindet.
    6. Vízszintesenfélbevágjuk a zsemléket, és forró, száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a vágott felüket. Az alsó felükre néhány salátalevelet, uborka- és lilahagyma-karikát, továbbá 1-1 db húspogácsátrétegezünk, végül azokra simítjuk a lecsókrémet, és mindre rátesszük a tetejét.

      A legjobb hamburgerreceptek >>> 

      Minden, ami lecsó >>> 

      STRANDKAJÁK: LÁNGOS, FŐTT KUKORICA, HEKK, HAMBURGER, PALACSINTA >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes