Elkészítés: A paprikát és a paradicsomot váltott vízben megmosom, a paprikát félfőre, a paradicsomot szeletekre vágom.
A paradicsommal kezdem a főzést, ízesítem kevés sóval és cukorral. Amikor kicsit összeesik, ráteszem a paprikát is, a forrástól számítva, gyakran kevergetve, 30 percig erőteljesen főzöm, majd a hőmérsékletet takarékra veszem, és az előkészített üvegekbe forrón belemerem. Fátyolni Na-benzoátot teszek minden üveg tetejére, frissen tartó fóliával letakarom, az üveg tetejét szorosan rácsavarom.
Hűtőtáskába teszem az üvegeket, jól betakarva 1 napig szárazdunsztban hagyom, majd végleges helyére állítom őket.
Sót és cukrot éppen csak annyit használok, amennyitől enyhe ízt kap, nem marad annyira natúr ízű.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre