Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsóalap télre

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A paprikát és a paradicsomot váltott vízben megmosom, a paprikát félfőre, a paradicsomot szeletekre vágom.

A paradicsommal kezdem a főzést, ízesítem kevés sóval és cukorral. Amikor kicsit összeesik, ráteszem a paprikát is, a forrástól számítva, gyakran kevergetve, 30 percig erőteljesen főzöm, majd a hőmérsékletet takarékra veszem, és az előkészített üvegekbe forrón belemerem. Fátyolni Na-benzoátot teszek minden üveg tetejére, frissen tartó fóliával letakarom, az üveg tetejét szorosan rácsavarom.

Hűtőtáskába teszem az üvegeket, jól betakarva 1 napig szárazdunsztban hagyom, majd végleges helyére állítom őket.

Sót és cukrot éppen csak annyit használok, amennyitől enyhe ízt kap, nem marad annyira natúr ízű.

Megjegyzés

Télen nagyon változatosan tudjuk használni, sok fajta étel kiegészítőjeként.

Próbáltam más fajta módon is eltenni, pl. hagymán dinsztelve, olajjal lezárva, de én jobban szeretem ezeket télen pótolni a felhasználás igénye szerint.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss