Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus lecsó

MME MME
18 3/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A lecsóhoz a hagymát kockára vágjuk vagy a sajtreszelő nagyobbik fokán lereszeljük. Kevés zsiradékon megdinszteljük, és hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, majd rádobjuk a felszeletelt paprikát és fedő alatt megpároljuk.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, a kolbászt karikára vágjuk és hozzáadjuk a paprikához. Kis darabka füstölt szalonnát is teszünk bele.
  3. A rizst pár csepp olajon felhevítjük, majd hozzáadjuk a lecsóhoz. 2 dl forró vizet öntünk rá, és 20 perc alatt takarékon készre főzzük.
  4. A lecsót forrón tálaljuk. Friss kenyér, kovászos uborka illik hozzá.


Megjegyzés

Tálalhatod nokedlivel, tarhonyával vagy finom friss kenyérrel! Jó lecsózást! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss